Om oss

Om Söne Skogsbyrå AB

Företaget startades år 2000 och har idag sitt säte i Skälvum utanför Götene. Vi arbetar huvudakligen med apteringsfrågor, skogsbruksplanläggning och maskinkalibrering. Vi samarbetar även med Gammelkroppa Skogsskola i utbildning i apteringsfrågor.

Pierre Qvist:

Född och uppvuxen i Floda utanför Lerum. Numera bosatt i Skälvum. Fritiden ängnas åt jakt med basseten Zebb, fiske, båtliv och snickerier.

Arbetar huvudsakligen med apteringsfrågor.

Intresset för skogen grundlades redan i unga år. Under de tidiga tonåren körde Pierre i skogen med ardennerhästar, och när det blev dags för gymnasie var valet självklart: Sparresäter Skogsbruksgymnasium. Första arbetet efter examen var som manuellhuggare på Skara Stift. Intresset för maskiner ledde dock vidare till en anställning som skördarförare, bland annat en period i Tyskland, och därefter vidareutbildning till Skogstekniker på Gammelkroppa Skogsskola. Efter genomförd utbildning arbetade Pierre under några år på Skaraborgs Skogsägare som virkes- och fältassistent. Nästa steg blev att starta upp Söne Skogsbyrå, där man bland annat arbetat och arbetar med apteringsuppföljningar, produktionsrapportering och prisräkning.

Rolf Jutman

Född och uppvuxen i Jämtland, numera skaraborgare.

Arbetar med skogsbruksplanläggning och med virkeskvalitet.

Började sin karriär på Norrskog som huggare och sedan som medhjälpare till inköparna att planera avverkningar mm. Jobbade även som "pistvakt" på vintern och träffade där en tjej som tyckte nog att det var dags att flytta på mig söderut vilket jag gjorde år 1990. Började här att jobba åt KS avverkningar och körde skogsmaskiner. Startade sedan ett eget bolag tillsammans med två andra och körde åt bl.a Sydved och Södra. Avslutade bolaget efter några år och började jobba åt Lidköpings Skogstjänst som sysslade med plantförsäljning, skogsvårdsuppdrag och planläggning.

Mikael Strandroth

Född och uppvuxen och boende i Lidköping.

Intresset för skog och natur styrde yrkesvalet till skogen och efter grundskolan gick jag på Sparresäters skogsbruksskola. Efter skogsbruksskolan jobbade jag som skogsarbetare i några år innan det var dags för militärtjänsten. Efter militärtjänsten jobbade jag på ett cementgjuteri fram till skogstekniker utbildningen vid SLU i Skinnskatteberg. Efter utbildningen var det tuffa tider i skogsbruket så jag fortsatte på cementgjuteriet några år till innan Skogsvårdsstyrelsen behövde en förman för ett beredskaps lag. Förmansarbetet övergick i en anställning som skogsvårdskonsulent med lagtillsyn, rådgivning och skogsbruksplanläggning som arbetsuppgifter. Nya möjligheter öppnade sig och jag bytte inriktning och blev säljare inom anläggningsbranschen innan det var dags att komma tillbaka till skogen som inköpare på VIDA i Bohuslän. Efter några år och med många mil i bilen fick jag erbjudande att bli skogsinspektor runt Lidköping på Södra där jag var fram till bytet till Söne Skogsbyrå.

Arbetsuppgifterna nu består i virkestillredning, analysera tillredningens resultat, virkesvärdes optimering och rådgivning / köp.